Benvinguda al bloc sobre maternitat i criança on
si el/la petit/a té gana ... popa, si té son... popa, si té fred o calor... popa, si té por... popa, si està content/a... popa ...
Així què, pipa o popa?


dimarts, 15 de març del 2011

Bones idees (de nou)

No sé si són bones idees o coses pràctiques però jo us les apunto per si us poden ser útils:

- Segur que totes heu anat amb els vostres fills a alguna festa major, fira, "cavallitos"... sense anar més lluny segur que totes heu anat a algun acte del Carnestoltes d'aquest passat cap de setmana. I totes haureu vist els tan apreciats pels nens globus gegants i cars i que duren poc a les mans dels nens perquè s'escapen volant i ... sí, aquells globos que tots els nens acaben demanant algun dia i el que tots els pares de ben segur que acaben picant i comprant.
Doncs a casa nostra hem trobat la solució (al menys de moment). Es tracta d'aprofitar i no llençar aquell pal que algun dia t'han donat enganxat amb un globus en alguna botiga i tenir a casa un paquet d'aquests inflables. I llestos, abans de sortir de casa a passejar per la fira heu d'inflar un globus, posar-lo enganxat a aquell pal que tenim guardat i ja està! A passejar amb la filla contenta amb el seu globus! I el que és més important: lliures d'estar temptats per aquells enormes i cars inflables!

- Les joguines de bany sempre acaben sent aneguets, ninotets que disparen aigua, llibres de plàstic... joguines que van prou bé una època, però que es fan aborrides a mesura que els nens es van fent grans. Una proposta que alhora ens servirà per afavorir el desenvolupament motriu i la curiositat dels nostres fills és donar-los un parell de gots de plàstic (d'aquells reutilitzables de les festes i que no acabes tornant mai per col·laborar p.ex) i un colador de cuina, per exemple. Amb ells podran fer trasvassaments d'aigua o descobrir com s'escola l'aigua o... També donar-los un parell o tres de pilotetes: una d'aquelles d'espuma que absorveix l'aigua però continua flotant, una de plàstic típica que flota i una de les que s'enfosen (tipus golf). Amb elles descobriran i podran jugar a moltes coses convinades amb els gots i l'escorredor.

- Segur que quan vau parir us van regalar alguna cistelleta de mimbre. Si us la van regalar rectangular i una mica gran (i sinó la podeu comprar) la podeu fer servir per posar-hi uns quants contes dels vostres fills ben col·locats amb el llom mirant amunt i deixant-la a la seva altura (al terra és un bon lloc) de manera que sempre tindrà una selecció de contes a disposició per poder agafar els contes ell i escollir el que més li vingui de gust. Pot semblar una vajanada però és molt important per a la seva autonomia.

Espero que us serveixin les idees d'aquesta nova edició de Bones idees!

Apa, salut!

5 comentaris:

  1. M'agrada sobretot la dels jocs per la banyera!!
    Ho posaré en pràctica!

    ResponElimina
  2. -quan sigui prou gran segur que poso en pràctica les idees de la banyera. Gràcies!
    I lo del globus... tan senzill i com no hi caiem, eh?

    ResponElimina
  3. quants dies que no passava per aqui! se'm escurçen els dies a mi :-)

    Com que el Walid ja comença a ser independent (a nivell motriu, va i bé de la seva habitació, s'hi està sol, hi juga...) he decidit posar-li una "biblioteca" al seu abast, tenia una prestatjeria d'aquestes q es penjen suposadament en altura a la paret, amb 3 alçades, l'he despenjat i l'he posat a terra amb els llibres que son "de cartró" i els que no ho son els he deixat en una altra q li queda fora de l'abast de les seves manetes! he aprofitat i li he posat un parell de puzzles de fusta grans i algun altre joc q al fons del baúl no hi juga mai i així es recorda que el té... havia mirat bibliotecques infantils i quin dineral per 4 fustes pintadetes!!! aviam si tonc temps i ara la pinto ben xula!

    ResponElimina
  4. És molt bona idea! Lo important és que les coses estiguin al seu abast, ben col·locades i ordenades; perquè en definitiva els que les han d'utilitzar són ells i alhora aprenen l'ordre, on tenen les coses, autonomia...

    Gràcies per l'aportació!

    I per cert, Angelina, segur que et quedarà de conya quan el pintis! Ja ens l'ensenyaràs!

    ResponElimina