Benvinguda al bloc sobre maternitat i criança on
si el/la petit/a té gana ... popa, si té son... popa, si té fred o calor... popa, si té por... popa, si està content/a... popa ...
Així què, pipa o popa?


dilluns, 18 de juliol del 2011

Cobertor per l'Alletament matern

Ara sí que m'he quedat parada.

Com sabeu, jo cuso cosetes, i m'agrada buscar per la xarxa tutorials de projectes per fer. Recentment vaig trobar el blog d'una noia que en té molts de penjats i entre tots ells hi vaig trobar un apartat que es titulava: "Nursing cover".

No acabava d'entendre perquè servia allò que semblava un davantal desbocat. Doncs, ho he acabat descobrint. Es tracta d'una peça de roba en forma de trapezi o rectangle que té una tira per passar-la per darrera del cap i que serveix per alletar els fills en públic. Ostres! Un vestuari específic per alletar els fills i no ser vist! Bé, que no se't vegin els pits!

M'ha semblat molt estrany perquè a mi, personalment, no em suposa cap mena de problema donar el pit en públic i perquè que algú em vegi el pit mentre ho faig, tampoc (perquè, francament, no es veu gran cosa). Però reflexionant-hi una mica, me n'he adonat que, tot i que a vegades ens queixem dels comentaris o mirades que poden fer la gent de la nostra societat, desgraciadament, encara hi ha llocs que la situació és encara més pèssima!

El que m'alegra de tot plegat és que tot i les dificultats en què es deuen trobar moltes mares d'aquest món (d'haver-se de sentir avergonyides per donar el pit, o haver-se d'amagar per a fer-ho...), no perden les ganes de fer-ho i troben mitjans tan fantàstics com aquest senzill sistema de cobertor.

El que ens queda per descobrir...

6 comentaris:

  1. Aquí a Londres moltes mares fan servir aquest cobertor. Jo vaig estar a punt de comprar un també, però passats els primers dies, vaig anar agafant confiança i ja no el vaig trobar necessari.

    ResponElimina
  2. N'havia sentit a parlar, però de moment jo per aquí no he vist ningú que l'utilitzi. Estic d'acord amb tu en que no és necessari ja que pràcticament no es veu el pit quan alletes.

    Justament les camisetes que a priori semblen idonies per donar el pit i que hi ha gent que recomana (les que tenen botons), són les que m'han resultat més poc pràctiques perquè es veu tot. Però si vaig vestida amb una samarreta normal, me l'apujo i quasi no es veu res.

    Sens dubte que no calen tants invents!

    ResponElimina
  3. Ostres! Jo no ho havia vist ni sentit mai! Ja és ben estrany (bé en realitat potser no però a mi se me n'hi fa una mica).

    Buscant per la xarxa he vist moltes mares amb aquest cobertor que també debien ser musulmanes perquè anaven amb mocadors al cap. Potser en aquest cas també es tracta d'un tema cultural.

    Altres he vist que deien comentaris sobre la vergonya que els feia que posant-s'hi una manteta els pogués arribar a caure i que això els feia tanta il·lusió tenir-ho.

    Ingenua de mi, al principi em pensava que era per mantenir el petit calent al coll...

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb lo de les samarretes, Onavis! Són de lo pitjor que hi ha! Només els hi acabo de trobar utilitat a l'hivern perquè ensenyar tota la panxa...

    ResponElimina
  5. Jo això no ho he vist... i pel que dius de les nies amb mocador.. he de dir elisenda que potser son musulmanes però no de països musulmans. A marroc son molt púdics i pel tema religios i cultural doncs encara va a més la cosa (per exemple rarament veus un home/noi pel carrer passejar sense samarreta (encara q no estigui gaire lluny de la platja) be jo parlo de les zones menys turistiques, però en canvi pots veure una mare alletant en un banc, al tren, a l'estació si que es tapen un mínim però justament pq per ells aquest es un gest completament natural a fer i que "totes" les dones entenen com a biologic no hi veuen res de pervers i un home que vegi la situació no veurqa una dona que ensenya la pitrera sinó una mare alimentant el sei petitó... potser ells viuen al tercer món... potser tenen una cultura una mcia atrassada a vegades... però potser tanta modernitat ens està convertint en elq ue no volem a nosaltres i potser no cal que n'aprenguin d'això! TRobo molt bé que les mares que no ho poden fer d'altre manera tinguin aquest cobertor per poder alletar tranquilament, però trobo ridicul que hi hagin llocs en que això sigui necessari! (que no dic que en altres paisos musulmans això passi, no en tinc ni idea, tipus Iran, Emirats...-però aquests ja no pertanyen al 3r mon...)

    ResponElimina
  6. Jo ho vaig veure als EEUU, i ser en alguns estats poden correr el risc a ser denunciades per exhibir-se en public.
    Personalment no m'agraden, pero ho trobo molt encertat si ajuda a una mare a seguir donant el pit.
    Jo tambe soc usuaria (be, era) de la samarreta, una de tirants ben escotada per poder treure-hi el pit per l'escot i aixecant-me l'altra que portava a fora , aixi no se'm gelaven ni la panxa ni els ronyons!

    ResponElimina