Benvinguda al bloc sobre maternitat i criança on
si el/la petit/a té gana ... popa, si té son... popa, si té fred o calor... popa, si té por... popa, si està content/a... popa ...
Així què, pipa o popa?


dijous, 14 de juliol del 2011

Tinc pipí, tinc caca!

Cada dia que passa em convenço més que tot plegat és més senzill del que ens volen vendre.

Un parell de dies abans de complir els 23 mesos, la menuda de la família es va despertar i em va dir que no volia posar-se el bolquer. D'acord! -li vaig dir jo. Al cap d'una estona em diu que té pipí i li proposo o posar-li el bolquer o anar al lavabo. I vet aquí que tria la segona opció. Ràpid! Al lavabo! Es baixa les úniques calcetes que teníem (ens les havia passat sa cosina), s'asseu a l'orinal (que ja feia uns dies que ens acompanyava però que encara no havia utilitzat mai) i shshshshshshshshsh! S'aixeca i ha fet el seu primer pipí al lavabo! Visca! Ella està molt contenta i jo també (a part de perplexa ja que no m'ho esperava pas !).

Bé, a veure que passa quan en torni a tenir... Doncs, que torna a voler anar al WC! I shshshshshshshsh... una altre pipí a l'orinal! Fantàstic! No m'ho puc creure! I quan tingui caca? Segur que li hauré de posar el bolquer... Mare tinc caca! Corre, corre!!! Plaf! S'aixeca de l'orinal i ha fet una caca! I així tot el dia, sense ni un escapament! Ni l'endemà, ni l'altre, ni... fins a data d'avui.

Ma filla va decidir que volia fer pipí i caca com tothom: al lavabo. I punt! Tan senzill com això! Ni li vam haver d'ensenyar res, ni li vam haver de fer premis cada cop que pixava, ni ... res de res. Es fa gran i ella i el seu cos saben el que necessiten.

Al cap d'una setmana ja havia fet pipí i caca a l'orinal, al wàter de casa, al d'uns amics, a casa els avis, de vacances... i ara fins i tot ja n'hem fet al bosc! I tan fàcil!

Ah, i bolquers per la migdiada i la nit?? No els vol pas! Un cop adormida li posava. Però a la migdiada ja no cal perquè no s'escapa res i a la nit aviat li treuré ja que s'aixeca seca!

Fantàstic! De nou, un exemple més que els nens saben el que es fan!

4 comentaris:

  1. Després de totes les situacions difícils que he llegit sobr aquest tema, és un gust llegir lo bé que està anant tot en el vostre cas.

    ResponElimina
  2. Gràcies! Nosaltres també estem molt contents. No conec situacions difícils com les que comentes però pel munt de llibres que existeixen sobre el tema m'imagino que a més d'un li deu ser més complicat.

    ResponElimina
  3. Que bé Elisenda!!! La teva nena ens dóna moltes lliçons!!!
    A mi la meva també em demana de fer pipi i caca a l'orinal, però sense tan èxit, ja que també en continua fent al bolquer. Suposo que encara és petita
    Molt bé!

    Onavis

    ResponElimina
  4. cada nen es un mon... el meu fill va ser com la teva nena un dia va dir prou i ni de dia ni de nit s'escapa res. El que li costa mes es la caca... no la demana, avisa quant l'acaba de fer! Ni tot es tan facil ni tot es tal dificil. sencillament escoltar al nen es el mes important i coneixer i no forçar cap situació pero no sempre sortira d.ells mateixos. Anims

    ResponElimina