Benvinguda al bloc sobre maternitat i criança on
si el/la petit/a té gana ... popa, si té son... popa, si té fred o calor... popa, si té por... popa, si està content/a... popa ...
Així què, pipa o popa?


dilluns, 19 de juliol del 2010

Amb la petita a costes

"Ui, se us ha acabat la bona vida!" o "Primer volem fer moltes coses" o "Ara ja no podreu fer res"... De nou unes quantes d'aquelles frases que t'has de sentir dir (val a dir que no per part de tothom, és clar!) quan anuncies que augmentaràs la família.

Sempre m'he preguntat en què fonamenta la gent aquest tipus d'afirmacions, ja que sovint qui te les etziba no solen ser pares! Per tant, que estem fent malament (la nostra societat) perquè la gent es pensi que tenir un fill implica haver de fer un canvi a la vida social de les persones radicalment negatiu? (puntualitzo "social" ja que aquests comentaris solen anar per aquí).

En una cosa tenen raó: tenir un fill és un canvi, ara bé que sigui radical i/o negatiu és ben diferent.

Si la teva vida social es fonamenta en sortir tots o quasi tots els vespres (tan se val si és al teatre o al restaurant o de marxa), o en anar els caps de setmana al cinema o en fer vacances a les platges de Cancún; evidentment el canvi serà radical i negatiu. Ara bé, si el que t'agrada és les excursions a la muntanya, o gaudir d'un bon jorn familiar o sortir en bicicleta o anar de vacances per gaudir del país; el canvi, sense cap mena de dubte serà això un simple canvi pel fet d'haver augmentat la família.

Tot el que ja t'agradava fer ho pots continuar fent amb la família i, mira si som afortunats a més (els que som d'aquesta raça) que tenim un afegitor: ho fa encara més fantàstic!

Que vull dir amb tot això? Que tenir un fill no ha de fer por a ningú perquè li canvii tant la vida social. Potser alguns l'hauran d'adaptar més i altres menys però en definitiva, si pensem en positiu, segur que al final hi sortirem guanyant.

A casa nostra no ha canviat gaire. Al contrari, ens ha passat això: que ha millorat!
Que ens agradava sortir a sopar de tant en tant al restaurant? Doncs ara sortim a dinar.
Que ens agradava sortir a passejar amb la bici? Doncs ens hem comprat un carro per poder dur-hi a la petita.
Que ens agradava anar a fer excursions? Doncs petita a costes i amunt!
Que ens agradava sortir els caps de setmana? Doncs amb la petita a tot arreu i sense problemes! Que els petits s'adapten i creixen amb el que es troben!

I tot això ho pots fer amb els amics, la família o tots sols. Només cal posar-hi imaginació i tot es pot fer!

En resum, tenir fills no tan sols sí que et deixa fer res sinó que et fa fer molt més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada