Benvinguda al bloc sobre maternitat i criança on
si el/la petit/a té gana ... popa, si té son... popa, si té fred o calor... popa, si té por... popa, si està content/a... popa ...
Així què, pipa o popa?


divendres, 27 d’agost del 2010

Bolquers d'un sol o molts usos?

Us deixo una breu notícia sobre els bolquers de tela que va sortir l'any 2007 al portal web de notícies 3cat24:

Els nous bolquers de roba són menys contaminants que els sintètics, que triguen entre 200 i 500 anys a desintegrar-se

26/02/2007

Hi ha moltes coses que fan mal al medi ambient; algunes, d'ús tan quotidià com uns bolquers. Són uns residus molt contaminants perquè estan fets d'una manera que costen molt de desintegrar. Molts pares han començat a prendre consciència d'aquest efecte i han optat per tornar als bolquers de roba, que avui en dia ja no són tan incòmodes com abans i contaminen moltíssim menys.

Es renten a la rentadora i s'assequen com qualsevol altra peça de roba. Actualment, es fabriquen molts models diferents de bolquers de tela, amb dissenys i materials nous que són tan pràctics com els d'un sol ús. Amb una trentena se substitueixen els aproximadament 6.000 bolquers d'un sol ús que es fan servir durant els primers anys de vida d'un nen.

Exigeixen una inversió inicial relativament alta, però a la llarga surten més econòmics. De tota manera, la principal motivació per utilitzar-los és mediambiental: per rentar-los, es gasta menys aigua i energia que la necessària per fabricar els bolquers de llençar -sobretot si s'assequen a l'estenedor- i, a més, no produeixen residus.

Els bolquers que genera cada mes Espanya són més o menys com el camp del Barça ple fins 10 metres cada mes i tarden entre 200 i 500 anys a desfer-se. Els bolquers de tela els fabriquen empreses petites de països anglosaxons i europeus i es comercialitzen, sobretot, a través d'internet.

Els bolquers representen per a una família una despesa d'uns 1.000 euros durant els dos primers anys de vida del nen.

1 comentari:

  1. A Catalunya també en confeccionem!! ens estem posant al dia!!!

    ResponElimina