Benvinguda al bloc sobre maternitat i criança on
si el/la petit/a té gana ... popa, si té son... popa, si té fred o calor... popa, si té por... popa, si està content/a... popa ...
Així què, pipa o popa?


dilluns, 31 de maig del 2010

Drets i oportunitats per a tots!

No voldria acabar el mes de maig sense parlar de la nova Llei dels Drets i les Oportunitats de la infància i l'adolescència que va ser aprovada el passat 12 de maig pel Parlament de Catalunya.

Es tracta d'una llei molt esperada (tant pels professionals com per la població en general, espero) que abasta tota la legislació catalana sobre la infància i l'adolescència, independentment de si es troba o no en situació de risc o desemparament, alhora que visualitza els infants i els adolescents com a subjectes de dret i oportunitats. En ella es redefineixen conceptes i maneres de fer en relació a la protecció d'infants per una banda i, es creen espais de participació activa dels infants i joves del nostre país per l'altra, entre altres novetats.

Com ja he comentat, aquesta llei avarca tota la infància i adolescència independentment de la seva situació, però jo vull aprofitar per parlar dels molts infants i joves que, malauradament, es troben en situació de risc a Catalunya.

Són bastants més dels que ens imaginem els que es troben en aquesta situació.

N'hi ha que l'únic zzzzzzzz que senten que fa la mosca és el d'aquelles que acompanyen la merda que els envolta; o l'únic llit que tenen per dormir és aquell que potser avui excepcionalment podran tenir o el d'aquella habitació on viuen en condicions insalubres tota la família; o l'únic pica-manetes que escolten és el de les garrotades que li dóna el pare a la mare si no les que els hi donen directament a ells; o l'únic plat que tenen per menjar l'omplen amb el poc que poden trobar per casa; o les úniques cançons que els acompanyen abans d'anar a dormir són els crits d'una mare que arriba borratxa; o ...

Són massa infants els que es troben en aquesta situació! Tant de bo ben aviat puguem aconseguir que en siguin menys! Aquesta llei n'és un pas col·lectiu. I individualment, quins són els passos que fem nosaltres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada