Benvinguda al bloc sobre maternitat i criança on
si el/la petit/a té gana ... popa, si té son... popa, si té fred o calor... popa, si té por... popa, si està content/a... popa ...
Així què, pipa o popa?


dijous, 6 de maig del 2010

Llegir ens fa més lliures

Avui permeteu-me, des de la humil·litat més sincera, ser per una estona crítica literària.

Cada matí abans d'engegar el dia, ens agrada llegir un llibre, contes tots ells, a vegades més interessants altres menys. Dels que portem llegits, avui us en faré una tria tots ells recomanables. Probablement, de moment, ella no els entén, sols m'escolta i en mira els dibuixos i aprofita, quan em despisto endinsada com estic en la història, per clavar-los-hi una queixalada. Tan li fa, com és conegut, els petits aprenen per imitació i com diuen llegir ens fa més lliures, no? Doncs a llegir molt!

Aquí en teniu la tria:
  • Per què el petit elefant rosa es va posar trist i com va tornar a somriure de Monika Weitze amb il·lustracions d'Eric Battut. Editorial Joventut. Tracta de la superació de la tristesa amb molt gran encert (si estàs trist plora i explica com et sents). La història és força bonica. Les il·lustracions són bastant fosques tot i que amb dibuixos clars.
  • Siempre te querré de Debi Gliori. Círculo de Lectores. És en castellà, no l'he vist en català. Tracta de l'amor incondicional d'una mare al seu fill. La història és força senzilla però el tema molt important. Les il·lustracions són força boniques i vives de color.
  • La Laura i el petó perdut de Moisés Mato amb il·lustracions de Subi. Editorial Beascoa. Tracta d'allò que és realment important: ser feliços. Les il·lustracions són maques però la història fluixeja una mica. Es pot aprofitar i adaptar-la una mica per fer-la millor aprofitant la bona idea del missatge. Aquesta editorial té contes molt macos.
  • Tinc dret a ser nen d'Alain Serres amb il·lustracions d'Aurèlia Fronty. Editorial Blume. A cada pàgina ens recorden els drets dels nens. És una bona manera de conèixer-los, explicar-los, compartir-los... Els dibuixos no m'acaben de convèncer però.
  • Poemes i cançons de les Quatre estacions amb poemes i textos de la mataronina Lola Casas i dibuixos de Linhart. Va acompanyat d'un disc musicat per Àngel Valverde. Publicacions de l'Abadia de Montserrat. És molt maco. El recomano moltíssim. Els textos i poemes són molt bonics i la música és excepcional! Amb ells et transportes a cada estació que et proposa.
Per avui ja n'hi ha prou. Més endavant ja faré una nova proposta literària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada